Welkom op de Website van:

 

Inleiding:

Kennel "De Zwarte Fruinen" fokt in overleg met de Nederlandse Markiesjes Vereniging af en toe een nestje. Met de Hollandse Smoushonden wordt door ons niet meer gefokt. Dimple en Annechien hebben twee nestjes gehad en Guusje heeft één nestje gehad. Aangezien er met een teefje van de Hollandse Smoushonden maar twee nestjes gefokt mogen worden zijn wij uitgefokt. Guusje heeft een nest van 7 pups gehad en met haar mogen we niet meer fokken omdat één van haar pups mogelijk epilepsie had.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Op 6 november 2011 hebben wij bij Nouchka en Vrouwke Nouchka "De Zwarte Fruinen" bloed af laten nemen om een DNA test te laten doen en te onderzoeken of zij vrij zouden zijn van de oogafwijking prcd-PRA. Dit is een oogafwijking die sinds kort bekend is bij het ras Markiesje. (zie voor nadere uitleg hiervoor de site van de Vereniging  www.markiesjesvereniging.nl ) Uit het onderzoek blijkt dat beide teefjes vrij zijn hiervan. Automatisch zijn Teuntje Nouchka "De Zwarte Fruinen" en Willemijn Nouchka "De Zwarte Fruinen" en hun nestbroertjes en / of zusjes ook vrij omdat de vaderhond eveneens vrij is bevonden. 


Boekje over "Het Markiesje"

 

Het boekje over het Markiesje is gedrukt. Vanaf 1 juli 2009 is het boekje gereed voor distributie. Het is in  een beperkte oplage gedrukt, dus mocht u interesse hebben dan kunt u dit kenbaar maken via het volgende mailadres:  intekenlijst@markiesjesvereniging.nl .

U krijgt via uw e-mailadres informatie hoe u aan het boekje kan komen. De verkoopprijs bedraagt 15 euro exclusief verpakkings- en verzendkosten.  Zodra de betaling bij de penningmeester binnen is wordt het boekje aan u gezonden.

Alleen via de, door de Raad van Beheer erkende, Nederlandse Markiesjes Vereniging kunt u een raszuiver Markiesje met een echte stamboom verkrijgen. 

Waarschuwing:    

Beste bezoeker,

Op internet is er op verschillende sites informatie beschikbaar over het mooie ras “Het Markiesje”.
Een Markiesje is pas een Markiesje als er ook een door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland afgegeven stamboom aanwezig is. Net als bij alle andere rassen is een hond zonder stamboom een bastaardhondje.
Er is in Nederland slechts één officiële vereniging waar men een officieel Markiesje kan krijgen en dat is
“De Nederlandse Markiesjes Vereniging”
.
Deze vereniging is door de eerder genoemde Raad van Beheer erkend en goedgekeurd.
Ook staat deze vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Meppel.
Er zijn in Nederland mensen die zeggen Markiesjes te fokken, terwijl dit hondjes zijn zonder stamboom. In hun voorouders zitten o.a. Markiesjes (maar ook wel andere rassen) die afgekeurd zijn door de officiële vereniging. 
Wij kunnen ons voorstellen dat hierdoor verwarring ontstaat bij mensen die weinig of geen inzicht hebben in het kynologische gebeuren en overgaan tot de aanschaf van zo’n bastaardje.
Komt men met zo’n hondje bij de officiële vereniging voor een aankeuring of een dekadvies, dan wordt men geweigerd. Dit kan tot grote ergernis / frustratie leiden omdat men  kennelijk verkeerd voorgelicht is.  

Wilt u een raszuiver Markiesje waarmee u:
+ naar een show kunt
+ kunt fokken en pups met stamboom kan afleveren
neemt u dan contact op met de eerder genoemde vereniging.

www.markiesjesvereniging.nl


Wij zijn begonnen met onze eerste Smous, Cathoo Anne-Bell van de Liefelijke, waarna ons Markiesje, Nouchka, (09-09-1997 - 04-06-2013), er bijkwam. 

Met Cathoo Anne-Belle, die wij Dimple noemden, hebben wij twee nesten gefokt. Dat waren een A- nest (vier pups, vader Gijs uit Renkum) en later een B-nest (5 pups, vader Daan uit Nieuwegein).

Uit het A-nest hebben wij zelf een teefje gehouden, Annechien "De Zwarte Fruinen". Met Annechien hebben wij twee nestjes gefokt. Ons C-nest (twee pups) was haar eerste nest en zij werd gedekt door Mazzel uit Amersfoort. Haar tweede nest, ons D-nest, bestond uit 3 pups. Zij werd gedekt door Frinco uit Leeuwarden. 

Annechien "De Zwarte Fruinen" is op 3 maart 2014 overleden

Met Nouchka, hebben wij vier nesten gefokt, het P-nest ( vijf pups, vader Olaf uit Groningen) en het T-nest (zes pups, vader Remus Rody van de Willemshoeve JW'02 uit Hilversum). Uit het T-nest hebben we zelf een teefje aangehouden. Zij heet Teuntje Nouchka "De Zwarte Fruinen". 
Haar derde nest, het V-nest, bestond uit 5 pups en de vader is Sil uit Assen. Uit dit V-nest hebben wij zelf Vrouwke Nouchka "De Zwarte Fruinen" gehouden.
Het vierde nest van Nouchka, het Wn-nest, bestond uit 5 pups. Er werd één teefje doodgeboren. De vader van dit nest is Remus Rody van de Willem's Hoeve JW'02 uit Hilversum. Uit dit nest hielden wij Willemijn Nouchka "De Zwarte Fruinen".

Nouchka is op 4 juni 2013 overleden. 

Hieronder een foto van de drie dochters van Nouchka, samen in één mand. Dit is tot op heden niet voorgekomen.

Van links naar rechts Vrouwke Nouchka, Teuntje Nouchka en Willemijn Nouchka
met alle drie de kennelnaam "De Zwarte Fruinen".

Teuntje Nouchka "De Zwarte Fruinen" is op 6 december 2005 gedekt door Thorold-Rune of the Lucky Wevert uit Delfzijl. Teuntje heeft op 6 februari 2006 3 reutjes en 2 teefjes gekregen, ons W-nest

Op donderdag, 20 maart 2008 en vrijdag, 21 maart 2008 is Teuntje Nouchka "De Zwarte Fruinen" gedekt door Woody (roepnaam Joris) uit Veldhausen. Teuntje heeft op 23 mei 2008 haar 4 pups (2 x 2)ter wereld gebracht. Dit is ons Y-nest.

Op maandag, 15 oktober 2007, is Vrouwke Nouchka "De Zwarte Fruinen" gedekt door Winco uit Enschede. De roepnaam van Winco is Marquès. Op 15 december 2007 heeft Vrouwke 6 pups gekregen. Het zijn 2 reutjes en 4 teefjes. Dit is ons X-nest.

Op 20 februari 2010 is Vrouwke Nouchka "De  Zwarte Fruinen" gedekt door Xardan (Toby) uit Groningen. Op 21-04-2010 heeft zij 6 pups gekregen. Het zijn 2 reutjes en 4 teefjes. Eén reutje is helaas dood geboren. Dit is ons A-(v)-nest.

Op maandag, 13 april 2009 is Willemijn Nouchka "De Zwarte Fruinen" gedekt door Wisper de la belle Bergére. Mijntje (roepnaam) heeft 3 op 15 juni 2009 drie pups gekregen. Het waren allemaal reutjes. Dit is ons Z-nest.

Teuntje Nouchka "De Zwarte Fruinen" is op 1 oktober 2006 gekozen tot het beste Markiesje van de clubmatch.
Mocht U de foto's van de clubmatch willen zien en ook de resultaten van onze andere hondjes en hun nakomelingen, dan kunt U hierboven "allerlei" aanklikken en daarna in het linkerframe klikken op "clubmatch 2006". Zie foto hieronder. 

Veerle Nouchka "De Zwarte Fruinen" is op 6 november 2011 gekozen tot het beste Markiesje van de clubmatch van de Nederlandse Markiesjesvereniging. Zie foto hieronder.

        

Tooske Nouchka "De Zwarte Fruinen" werd tijdens de clubmatch van de Markiesjesvereniging in 2012 1e in de veteranenklasse teven en haar zusje Teuntje Nouchka "De Zwarte Fruinen" werd in die klasse 2e. Zie de foto hieronder.

 

Tijdens de clubmatch op 17 november 2013 werd Veerle Nouchka "De Zwarte Fruinen" 1e in de veteranenklasse teven en haar halfzus Teuntje Nouchka "De Zwarte Fruinen" werd tweede in deze klasse. Zie onderstaande foto.

Op zaterdag 12 maart 2005 hebben wij Guusje in huis gekregen. Voor foto's van Guusje kunt u naar haar eigen pagina gaan. Haar foto's vindt u onder de knop Hollandse Smoushonden en dan in het linkerframe Guusje. Dit geldt ook voor de foto's van Dimple en Annechien. Deze zijn ook te zien door op hun naam in dat linkerframe te klikken. 

Guusje is op 9 mei 2007 gedekt door Bliksem uit Gorredijk.  Op 07-07-07 heeft Guusje 7 pups gekregen. Het zijn 6 reutjes en 1 teef.  Dit is ons E-nest.     

Tijdens de afgelopen fokkersbijeenkomst van de Markiesjes, bleek dat aanstaande fokkers weinig informatie hadden hoe een dekking, de dracht en de bevalling verlopen. Wij hebben daarom een info pagina gemaakt waar dit uiteengezet wordt. Mocht u daar interesse in hebben, dan kunt u HIER klikken. 

Op deze site staan ook de rasbeschrijvingen van het Markiesje en van de Hollandse Smoushond.

Onze kennelnaam houdt verband met een legende vanuit de kop van Overijssel. Door Frederik M. Wiedijk werd voor ons een  legende geschreven, genaamd:

"Het Markiesje, de Hollandse Smoushond en de Zwarte Fruinen".

Mocht u contact willen, vragen hebben of anderszins, dan verzoeken wij u om een berichtje achter te laten in ons gastenboek. Als u uw e-mailadres daar vermeldt, nemen wij altijd contact met u opHet gebeurt echter regelmatig dat mensen een foutief - of een onvolledig e-mailadres vermelden. Tot onze spijt kunnen wij dan niet reageren op uw vragen voor informatie of wat dan ook. Mocht u binnen enkele dagen geen antwoord ontvangen hebben, dan is de naar u gezonden mail als "niet bestelbaar" teruggekomen bij ons. Het kan ook zijn dat uw mailbox vol is.


Wij hebben ook een e-mailadres aangemaakt voor deze site. Mocht u hiervan gebruik willen maken, dan kunt u mailen naar: 
fruintjes@hetnet.nl

 

 

 

 

 

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op:   26-06-2014 17:02:31